Шортселърът Фрейзър Перинг, който стана известен с това, че обвини германската

...
Шортселърът Фрейзър Перинг, който стана известен с това, че обвини германската
Коментари Харесай

Изобличителят на Wirecard прогнозира срив на акциите на Tesla

Шортселърът Фрейзър Перинг, който стана прочут с това, че упрекна немската компания за компанията за разплащания Wirecard години преди започването на публично следствие против нея и последвалия и провал, счита, че реещата се в облаците пазарна оценка на Tesla скоро ще се върне на земята, написа Блумбърг.

Основателят на Viceroy Research написа през днешния ден в Twitter, че има „ разбъркване на цените “ сред акциите на Tesla и обичайните автомобилни компании като Toyota Motor Corp. и Volkswagen AG.

Двата най-големи автомобилни производителя продадоха по почти 10 или 11 транспортни средства за всяка численост, доставена от Tesla през предходната година. Въпреки това, ръководената от Илон Мъск компания има пазарна капитализация от 1,15 трлн. $, което е два пъти повече от комбинираната пазарна оценка на Toyota и VW.

Перинг бе част от екипа, който през 2016 година пръв насочи обвинявания против управлението и членовете на борда на шефовете Wirecard в пране на пари. Компанията се срина през юни 2020 година, откакто разкри, че 1,9 милиарда евро от счетоводния й баланс не съществуват.

Самият Илон Мъск не е огромен почитател на шортселърите, като през 2018 година той написа в Twitter, че късите залози би трябвало да са противозаконни и назова хората, които вземат участие в залагания против компании „ унищожители на цената “. Tesla от дълго време е една от фирмите, против които се залага най-вече на американския пазар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР